Modekleuren 2018

Kleding

Bij een nieuw jaar horen natuurlijk ook weer nieuwe kleuren die dit jaar hip worden. Maar welke modekleuren dat nu precies zullen zijn is altijd lastig te zeggen. In de mode industrie kan dat snel verschuiven en nu helemaal met alle influencers die voor een groot deel bepalen wat wij aan ‘moeten’. Wel kunnen we een schatting maken van uit de Fashion Week welke kleuren we zeker terug gaan zien aankomend jaar.

 

Lente/zomer

De kleuren die we al snel gaan zien in de lente en zomer zijn erg uitgebreid. Er is zeker geen kleur die de boventoon op zich neemt. Wel zien we veel pasteltinten, wat natuurlijke tinten en gewoon basiskleuren zoals bijvoorbeeld grijs. Maar naast al deze rustige kleuren gaan we ook wat knal kleuren terug zien. Koraal, olijf, pastelgeel en zalm zijn dit jaar de modekleuren voor aankomend seizoen. Deze iets wat meer sprekende kleuren kunnen mooi gecombineerd worden met de basiskleuren zoals bruin, grijs en donkergroen.

 

Herfst/winter

Gelukkig voor velen is de herfst nog ver weg en mogen we eerst nog even genieten van hopelijk het mooie weer wat ons binnenkort te wachten staat. Maar toch is het interessant om te weten wat de modekleuren van die 2 seizoenen gaan zijn. Zodat je hier wellicht al een beetje rekening mee kan houden tijdens het winkelen. We gaan veel tinten rood terug zien in alle soorten verschillende kleding stukken. Zowel een felle rode kleur als bordeaux rood. Maar ook gaan we roze terug zien aankomende herfst. En natuurlijk de oude vertrouwde kleuren zoals grijs, donkerblauw. Alle natuur en basis tinten zeg maar. Zeker niks mis mee maar daarom extra leuk met het combineren van rood of roze met een basiskleur om je outfit net wat meer sprekend te maken.

Maar zoals al eerder vermeld is, is het steeds lastiger trends op voorhand in te schatten. Naast de Fashion weeks in de gaten houden zul je ook veel trends vooraf gaan zien bij beroemdheden en influencers. Dus houd je Instagram goed in de gaten en dan stuit je wellicht vanzelf al op een gave trend!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *